Company Logo

Competitie

Dir seizoen speelde BV De Maarschalk met dezelfde teams als afgelopen jaar.

De teams:

Maarschalk 1 (A - Groot) - 8e plaats
Maarschalk 2 (A - Groot) - 1e plaats !
Maarschalk 3 (B1A - Klein) - 4e plaats
Maarschalk 4 (B1B - Klein) - 7e plaats
Maarschalk 5 (B2A - Klein) - 8e plaats
Maarschalk 6 (B2B - Klein) - 5e plaats
Maarschalk 7 (C4 - Libre) - 8e plaats

Voor een plaats in de Gewestelijke Finale in de A-klasse werd er een uit en een thuiswedstrijd gespeeld door Maarschalk 2 tegen B.V. '75 4.  Het team uit Leusden bleek in beide wedstrijden te sterk, waardoor het seizoen voor Maarschalk 2 helaas over is.

Uitslagen

Per de 2e helft van de competitie speelde B.V.Z. 1, het A-klasse (Driebanden Groot) team van Biljart Verening Zuid ook in onze lokatie.  Hun thuisspeelavond is de donderdag.

B.V.Z. 1  (A - Groot) - 9e plaats

Op zaterdag 7 april speelde B.V.Z. 1 met als eerste man de beste driebandenspeler van Nederland: Dick Jaspers.
In een prima partij speelde hij in 40 beurten zijn 86 (!) te maken caramboles en stelde de winst veilig.

Uitslag bij Biljartpoint.nl.

Persoonlijke Kampioenschappen (PK's)

Driebanden Groot 2e klasse

Deze wedstrijden worden op nationaal niveau gespeeld.  Bij Biljartcentrum Vaartweg speelde Anton Brouwer in februari in de poule voor district 't Sticht in de 2e en 3e week van februari.  9 punten waren voldoende, maar het moyenne van 0.523 was dat niet.

Poule-indeling

Bandstoten 4e klasse

Tussen 19 en 22 december werd de traditioneel grootste set voorrondes gespeeld.  Met 51 inschrijvingen, waarvan er zich 10 afmelden, bleef er een grote groep deelnemers over. waaronder 6 van BV De Maarschalk.  Marco Huijbregtse (10 pnt, 1,47, hs: 14) en Marc du Bois (12 pnt, 1,40, hs: 11) plaatsten zich voor de finale.  Jan Veldwijk (8 pnt. 1,26, hs: 8) en Arno Kluvers (6 pnt, 1,15, hs: 6) hadden zich bij voorbaat al voor de districtsfinale afgemeld.  Willem Wilgenburg vond zijn eerste deelname een moeizame (6 pnt, 0,90, hs: 9, HD).  Peter Wijngaarden moest erkennen dat zijn degradatie terecht was (0 pnt, 0,86, hs: 10, DD).

De Districtsfinale werd van 12 t/m 14 januari gespeeld bij BV Nieuw Zeist.  Marco Huijbregts werd daar 2e, na een constante serie wedstrijden, met 10 punten, een moyenne van 1.49, en een hoogste serie van 9.  Hij is tevreden, maar blijft het een moeilijk spel vinden.
Marc du Bois kon het weekeinde geen concentratie vinden en verspeelde de kansen die hij op de laatste dag nog had door twee verliespartijen.  Een gemiddelde van 1.14 is niet genoeg voor een finale, al waren de 7e plaats en 4 punten beter dan het resultaat van 2 jaar eerder.

Marco nam van 9 t/m 11 februari deel aan de Regiofinale bij RCN in Nieuwegein.  Hij werd hier 7e.

Uitnodiging voorwedstrijden
Uitslag voorwedstrijden
Uitnodiging districtsfinale
Uitslag districtsfinale

Driebanden Klein Hoofdklasse

Op 21 en 22 oktober spelen Anton Brouwer en Kasjan Voorhaar in de rechtstreekse finale in deze klasse, bij BV Apollo, in wijkcentrum 't Schuurtje te Maarssen.  Beide haalden de regiofinale, die van 15 t/m 17 december werd gespeeld.  Kasjan meldde zich voor die finale af. In een toernooi met 8 sterke tegenstanders werd Anton laatste.

Uitnodiging Districtsfinale
Uitslag Districtsfinale
Uitnodiging Regiofinale
Uitslag Regiofinale

Libre Klein 2e klasse

Nico van Ekris speelde van 2 t/m 4 oktober voorwedstrijden Libre 2e klasse bij O.G.B. in Bussum.  Helaas ging het hem moeilijk af en eindigde hij buiten de finale met een halve degradatie.

Uitnodiging voorwedstrijden
Uitslag voorwedstrijden

Driebanden Groot 3e klasse

Op 13, 15 en 16 mei speelden Marc du Bois en Leo Walbeek hun voorwedstrijden bij BV Onder Ons in Hilversum.  Leo haalde 7 punten, 0,357 en hs 5.  Daarmee haalde hij de 8e plaats in de finale, maar heeft afgezegd.  Marc eindigde met 5 punten, 0,376, en schoof van 1e reserve naar de 8e finale plaats. 

De Districtsfinale werden op 2, 3, 4 en 6 oktober gespeeld bij 't Biljartcentrum op de Vaartweg.  Helaas moest Marc vooraf vanwege ziekte afmelden.

Uitnodiging Voorwedstrijden
Uitslag voorwedstrijden
Uitnodiging Districtsfinale

Driebanden Groot Open klasse

Van 31 mei t/m 2 juni speelde Carel Okhuyzen voorrondes bij BV Onder Ons in Hilversum.   Met een moyenne van 0,306 en 4 wedstrijdpunten is hij als 8e geplaatst voor de finale, die werd gehouden van 31 augustus t/m 2 september, wederom bij BV Onder Ons in Hilversum.  Hier werd Carel 7e.

Uitnodiging
Uitslag
Uitnodiging finale
Uitslag final

Driebanden Klein 1e klasse

Van 15 t/m 17 mei speelde Nico van Ekris, Marco Huibregtse en Eric de Wit thuis de voorwedstrijden in poule 1C.
Alleen Eric plaatste zit voor de finale.  Nico en Marco kregen beiden een directe degradatie.

De districtsfinale werd gehouden van 12 t/m 16 juni bij BV De Krim in Driebergen. Daar werd Eric derde, achter winnaar H, Hooijens, met 8 punten en 0,646 moyenne, hoogste serie 8.

Uitnodiging voorwedstrijden
Uitslag
Uitnodiging finale
Uitslag finale

Driebanden Klein 2e klasse

Leo Walbeek en Marc du Bois speelde 1,2 en 4 mei in poule 2D bij BV Rapiditas in Weesp, Carel Okhuyzen speelde op 9, 11 en 12 mei in poule 2C bij BV Onder Ons in Hilversum.

Geen van hen kon zich voor de finale plaatsen.

Uitnodiging
Uitslag

Driebanden Klein 3e klasse

Geen deelnemers van BV De Maarschalk, maar Café De Maarschalk was wel de lokatie van de finale.

Meer informatie op de speciale pagina.

 
Powered by Joomla!® Template by ThemZa.com